karpatka-przepis

Składniki:
Ciasto parzone:

  • 1 szklanka wody

  • 150g masła (lub margaryny)

  • 1 szklanka mąki pszennej

  • 5 jajek

  • szczypta soli

  • szczypta proszku do pieczenia (tak na koniec noża)

Masa:

  • 3 szklanki mleka

  • 300g masła (Ilość masła możecie zmniejszyć, jeśli nie lubicie bardzo maślanej masy)

  • ¾ szklanki cukru

  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

  • 4 kopiate łyżki mąki pszennej (80g)

  • 4 kopiate łyżki mąki ziemniaczanej (80g)

  • 2 żółtka



Dodaj komentarz






Dodaj

Komentarze

igorek, Dodany: 25.10.2021, 11:23
ok dzk

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl